Els Verds Vallromanes
EVV
 
Primer butlletí 2018/19 (accessible)
Segon butlletí 2018/19 (accessible)
Tercer butlletí 2018/19 (no accessible)
Quart butlletí
Cinquè butlletí
 
 
 
EVV-Els Vers Vallromanes
NOTÍCIES/INFORMACIONS/OPINIONS

8 de març de 2018. DIA DE LA DONA.

Per què es fa una vaga feminista?

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona des que el 1975 l'ONU va decidir institucionalitzar-lo. A la primavera del 2017, un grup de feministes argentines va començar una crida amb el lema de "ni una menys, ens volem vives", dirigida a totes les persones que volguessin donar suport a les dones a obtenir els mateixos drets que els homes i a ser respectades. Un crit que va ser seguit per milions de dones. Aquestes veus incloïen denúncies en contra de la violència de gènere, en contra de les desigualtats entre l'home i la dona en l'àmbit laboral, en contra dels abusos sexuals, i en nom de totes aquestes víctimes que ja no poden parlar per elles mateixes."Juntes som més! Les dones de tot el món han estat convocades a la vaga feminista. El motiu principal pel qual les dones volen ser partícips d'aquesta vaga és que volen reivindicar les desigualtats que les situen en llocs diferents davant del patriarcat, la feina assalariada, la formació, les cures, el consum i l'exercici dels seus drets.

Ple 13 de febrer 2018.

Un ple extraordinari que havia estat ajornat anteriorment per no complir amb la legislació vigent pel que respecte a la convocatòria dels regidors. Aquest cop era per oficialitzar el que dos comunicats de MxV-ERC i del PdCAT havien avançat a les xarxes socials. L'acord de govern entre ambdós partits es trencava en aquest Ple. Els dos regidors del PdCAT passen a l'oposició, perden les carteres, abandonen els seus despatxos a l'Ajuntament i deixen de cobrar. Ara cobraran quan assisteixin als plens cada dos mesos i cobraran uns 70 € aproximadament. Això sí, el seu partit rebrà 180 € + 4 € cada mes per ser regidors.

Opinar des de la distància és tan fàcil com equivocar els arguments exposats. Sempre que hi ha un conflicte entre persones es generen dues opinions. Si les escoltem per separat tots tenen la raó. És absurd voler convèncer a l'altra part quan aquesta està en contra, quan un mateix no pot ser objectiu.

La nostra opinió és que s'ha gestionat malament aquest acord, que s'ha començat amb petites coses que aparentment no eren cap problema i no s'han sabut sol.lucionar i han estat, aquestes petites coses, les que han acabat sent el problema. Cal saber quan es necessita la moderació de personal extern perquè el final dels conflictes tots sabem com acaben.... malament.

Ara falta reflexionar. Què podem fer els ciutadans i els polítics per aconseguir que el nostre municipi es caracteritzi perquè realment es fa política i no política de la barata? Nosaltres, Els Verds Vallromanes, portem un camí de trobar respostes per la via del diàleg. Els regidors ens coneixen per moderar el to dels plens (2011-15) i evitar paraules, moltes, ofensives. No per aixecar el to de veu es té més raó, ni per alçar els braços, ni per marxar dels plens, ni per discutir acaloradament davant del bar del Casal.

 
Webmaster Manel Debés ©Els Verds Vallromanes 2018
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, pots veure-ho a POLÍTICA DE COOKIES, AQUÍ. Si continues navegant l'estàs acceptant