Inici
Nosaltres
logo ELS VERDS

 

Els Verds som una organització política, constituïda com a federació, de les nacionalitats i regions de l'Estat Espanyol, units en un marc polític comú i amb una acció conjunta i única en les polítiques estatals i europees.

Els Verds tenim, com a finalitat, promoure un projecte de societat basat en la filosofia ecologista, pacifista, no violenta, feminista, igualitarista, republicana, pragmàtica radical, llibertària i universalista, i organitzar una estructura d'intervenció social i política d'acord amb els principis assemblearis i la democràcia de base.

Així, Els Verds pretenem:

1. Aprofundir tant a nivell social com personal en l'exercici d'una democràcia radical, participativa i cooperativa que condueixi a una renovació de les estructures polítiques actuals.
2. Construir una forma d'interpretar i de viure les relacions humanes fonamentades en la igualtat, la solidaritat, la no violència, la creativitat i el respecte a l'altre.
3. Posar en pràctica l'actuar localment i pensar globalment.
4. Millorar la qualitat de vida de l'ésser humà, col·laborant per a això de forma harmònica en l'íntim acte de la conservació de la natura en què participen tots els éssers vius, i respectant els drets que han de tenir les generacions futures.
5. Treballar per una nova fraternitat on s'ampliïn els límits de la comunitat moral de tal manera que tots els éssers vius es reflecteixin en un grau o un altre subjectes morals dignes de respecte i exempts de maltractaments i crueltat. En aquest sentit els verds lluitarem pel reconeixement dels drets dels animals i de la comunitat biòtica.
6.- Proposem una economia basada en un tipus de desenvolupament sostenible que respecti la natura i el medi ambient, que asseguri una vida digna a totes les persones i no posi en perill la de les generacions futures.
7. Fer front als desequilibris actuals i als excessos del capitalisme, dissenyant alternatives ecològiques basades en la conservació dels recursos, la reutilització, la recuperació i el reciclatge.
8. Evitar formes de treball i producció que puguin explotar i alienar a l'individu, aprofundint les pràctiques d'autogestió, cooperativisme, economia social i de participació democràtica en la gestió de les empreses.
9. Eliminar qualsevol tipus de dominació, o exclusió per raons de gènere. Aplicació del principi de paritat de sexes dins i fora de l'organització. És per això que tots els òrgans de representació i coordinació, llistes electorals i càrrecs públics hauran d'estar conformats de forma paritària de tal manera que la proporció d'homes i dones sigui del 50% o en aquella proporció, per nombre senars, més propera a aquesta proporció.
10. Reconèixer la pluralitat política i la multiculturalitat dels pobles d'Espanya i d'Europa.

Preàmbul dels Estatuts de la Federació dels Verds:

Tendresa en la política (Petra Kelly, 1984). Entenc el concepte de tendresa en sentit ampli. Aquest concepte, per a mi també polític, inclou una relació tendra amb els animals i les plantes, amb la natura, amb les idees, amb l'art, amb la llengua, amb la Terra, un planeta sense sortida d'emergència. I, per descomptat, la relació amb els éssers humà. Tendresa entre les persones, també en el si d'un partit alternatiu i no violent, que aposta públicament sense parar per la suavitat, la descentralització, la no violència. El nostre rumb ha de portar-nos, sense compromisos, en una altra direcció ecològica. Això vol dir posar-se a caminar políticament per la via suau. Aquesta via suau significa aprendre a concebre el nostre planeta, incloent l'atmosfera, els oceans i els continents, com una unitat orgànica viva. El nostre ecosistema és l'univers. No ho dividim en fragments i caiguem en la falsa creença que en tenim prou amb entendre una petita part per entendre també el tot. Respectem-nos a nosaltres mateixos i al nostre entorn. La Terra i jo tenim les mateixes arrels. La terra l'hem pres prestada dels nostres fills. Si volem materialitzar una política basada en l'ètica ecològica, hem de comprendre el que ha dit Marilyn Ferguson sobre el poder i l'amor: "el poder sense amor es redueix ràpidament a la simple capacitat d'espoliar i manipular". En un moviment polític ecològic, es necessita inexcusablement solidaritat, paciència, cooperació, tendresa i tolerància, per tal que coincideixin els mitjans i els fins.

 
 
Webmaster Manel Debés ©Els Verds Vallromanes 2018
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, pots veure-ho a POLÍTICA DE COOKIES, AQUÍ. Si continues navegant l'estàs acceptant